De erven 21 en 22 in park C zijn in 1665-6 gekocht door de ongehuwde mr. Abraham Boom [†1667], een broer van Joanna Boom van buurhuis, Herengracht 468, die het naliet aan zijn zuster Anna Boom. Anna Boom is getrouwd met mr. Pieter van Alteren, heer van Jaarsveld [1621-67]. Op dit terrein is tegelijk met Herengracht 468 en volgens een gezamenlijk ontwerp een dubbel huis gebouwd dat in 1669 gereedkwam. In datzelfde jaar koopt de weduwe twee erven achter haar terrein aan de Keizersgracht waar, eveneens als onderdeel van het gezamenlijk gebouwde huis, een koetshuis en twee woningen, Keizersgracht 569 en 571 zijn gebouwd.
Waarschijnlijk in de eerste helft van de negentiende eeuw kijgt de gevel, nadat het bij die verbouwing of misschien is al bij een eerdere verbouwing de lage zolderverdieping verhoogd tot een normale verdieping, zijn tegenwoordige vorm. Met een rechte klossenlijsten een gelaagde hardstenen onderpui waarin een deuromlijsting en waarvoor stoeppalen. Dit huis heeft nog de rechter helft van de gezamenlijke risaliet over met de drie vensterassen. Bij de Herengracht 468 waren het oorspronkelijk de linker drie vensterassen maar dat is verwijderd.
In 1970 is het pand voor f 800.000 verkocht aan de Bondsrepubliek Duitsland, die er in 1971 het Goethe Institut vestigde onder leiding van dr. R. Anhegger.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.